Home  /  Nifty test  /  Zdravje tvojega otroka se začne že v trebuščku!

Nosečnost

Zdravje tvojega otroka se začne že v trebuščku!

--- 4 Apr 2018

Mamice vedo, da ne obstaja nič pomembnejšega od zdravja njihovih otrok. Kaj pa nosečnice, ki svojega malčka šele pričakujejo ali celo načrtujejo?

Skrb za zdravje otroka se namreč ne začne šele takrat, ko dojenček priveka na svet. Prav tako ne gre samo za prehlade, krče, otroške bolezni ali alergije, temveč se zdravje dojenčka zares prične že v trebuščku. Govorimo predvsem o genetskih boleznih, ki lahko zaznamujejo tako otroka kot tudi starše in imajo močan vpliv na njihovo celotno življenje.

Genetske nepravilnosti in z njimi povezani sindromi, ki so lahko prisotni ob rojstvu otrok, še danes veljajo za tabu temo, čeprav nam sodobna medicina omogoča, da se s tovrstnimi boleznimi soočimo že pred rojstvom.

Že v prvem trimesečju nosečnosti so namreč bodoči mamici na voljo različni, tako invazivni kot tudi neinvazivni testi, s pomočjo katerih se lahko že zelo zgodaj prepriča o zdravju svojega še nerojenega otroka. Le ti omogočajo, da bodoči starši že zelo zgodaj preženejo skrbi, ali pa se soočijo z morebitnimi zapleti med nosečnostjo in raziščejo možnosti terapij, ki jih nudi sodobna medicina.

Amniocentezo in biopsijo horionskih resic zaradi posegov v telo uvrščamo med invazivne metode, pri katerih obstaja tveganje za splav in druge zaplete med nosečnostjo, a na srečo obstajajo tudi neinvazivni predrojsteni testi, ki so povsem varni tako za nosečnico kot tudi za otroka.

Mednje štejemo tudi NIFTY test, kateri velja za najbolj kompleten ter najbolj kompleten predrojstveni test na svetu. Opravi se ga z enostavnim odvzemom krvi iz pregiba na roki, rezultat pa nam poda več kot 99% zanesljivo informacijo za morebitno prisotnost najpogostejših kromosmskih napak.

NIFTY test je do marca 2018 po svetu opravilo že več kot 3.000.000 nosečnic, med njimi tudi ogromno slovenskih mamic. Nekatere so svoje mnenje o NIFTY testu in razlog, zakaj so se zanj odločile, delile tudi z nami.

REBEKA DREMELJ, 37 let

”Za NIFTY test sem se odločila, ker rezultat nuhalne svetline ni bil ravno bleščeč in sem resnično želela brezskrbno uživati v svoji nosečnosti. Zelo enostavno opravijo ta NIFTY test in sicer vzamejo ti kri in ti potem počakaš 6-10 dni in dobiš rezultate. Moji rezultati so bili 1 proti ne vem koliko milijonov, zato sem bila res vesela in zelo zadovoljna in predvsem brezskrbna in mirna, ker sem vedela, da moja punčka, moja hčerka ne bo imela nobenih tovrstnih genetskih nepravilnosti. Izvedela pa sem tudi, da bom dobila hčerko, ker sem zaradi svoje radovednosti s pomočjo NIFTY testa dobila zanesljiv rezultat kakšnega spola bo moj otrok. NIFTY test toplo priporočam, vsem tistim, ki ste v dvomih in predvsem tistim, ki želite biti pomirjeni z rezultatom. NIFTY test je zagotovo prava odločitev. ”

 

STANČKA ŠUKALO, 37 let

”Za NIFTY test sem se odločila predvsem zaradi tega, ker sem bila v času nosečnosti že starejša od 35 let, zaradi česar sem se želela prepričati o zdravju svojega otroka in pregnati skrbi glede možnih bolezni. Pomirilo me je dejstvo, da je NIFTY test neinvaziven in netvegan poseg, rezultati pa so na voljo že v zelo kratkem času. Občutki pred testiranjem so bili v redu, po prejetih rezultatih pa so pritekle solze sreče. Za testiranje bi se v primeru ponovne nosečnosti zagotovo zopet odločila.”

 

ANJA OMAN, 30 let

”Zaradi slabih izkušenj celega leta, sem se poleg nuhalne svetline odločila tudi za Nifty. Ker sem nekaj časa delala pri podjetju, ki se je ukvarjalo s podobnimi storitvami, sem si tega testa res želela. Gre za neinvazivni test, kar pomeni, da ne posega v telo in ne vpliva na nosečnost. Natančneje od nuhalne svetline pokaže možne kromosomske nepravilnosti. Poleg Downovega sindroma tudi Edwardsov, Patauov sindrom ter druge trisomije in vse to samo na podlagi vzorca krvi. Ker se na nuhalni svetlini spola še ni videlo, sem se pri Niftyju odločila tudi za razkritje spola. En teden po odvzemu krvi me je že zjutraj poklicala sestra in mi povedala, da so rezultati v redu in da ni zaznanih nobenih kromosomskih nepravilnosti. NIFTY test priporočam vsem bodočim mamicam.”

 

ANJA CIMERMAN, 26 let

”O NIFTY testu sem veliko pozitivnih mnenj slišala že preden sem zanosila, zato je bilo nekako samoumevno, da bom zanj tudi sama odločila. Prepričal me je predvsem zaradi svoje varnosti, saj vzorec pridobijo tako, da ti kot v običajnem laboratorijskem postopku, vzamejo le 10ml krvi, s čimer se izogneš nepotrebnim neprijetnostim, ki so prisotne ob invazivnih metodah. Odločila sem se za NIFTY Plus, saj obsega najširši nabor testiranih nepravilnosti. Veliko nosečnic se sicer pritožuje nad visokimi cenami tovrstnih testiranj, a menim da pozabljajo, da gre za povsem upravičeno ceno. Za voziček so nekatere bodoče mamice pripravljene odšteti tudi več kot 1000 eurov, informacija o zdravju njihovega otroka, ki vpliva na celotno življenje vseh družinskih članov, pa ni vredna niti 350eur? Rezultatov po kratkih 7 dneh še nisem pričakovala, zato sem bila ob klicu zelo presenečena in hkrati vznemirjena. V sebi sem nekako vedela, da bo vse v redu, a dokler ne dobiš potrditve, še vedno obstaja tudi najmanjši dvom. Ko mi je ginekologinja s toplim glasom povedala, da bo moj deček zdrav, sem dobila solzne oči in cmok v grlu. To je informacija, zaradi katere se zdaj lahko mirno pripravljam na novo poglavje v svojem življenju.”

 

MAJA SLANA

”Ko sem zanosila, sem se takoj odločila za NIFTY test, saj mi je bila nuhalna svetlina premalo zanesljiva. Pred 9 leti še nisem bila toliko obveščena o možnih komplikacijah oz. nepravilnostih zarodka, sem pa zato danes. Resnično sem vesela in predvsem mirna po opravljenem NIFTY testa, saj lahko sedaj brezskrbno uživam v nosečnosti. Če pogledam koliko denarja zapravimo za vozičke, potrebščine in nego otroka, mi vsekakor ni škoda denarja še za test, po katerem sem lahko prepričana v zdravje svojega otroka.”

Na spletni strani www.niftytest.si se lahko naročite na brezplačen posvet pri enem izmed ginekologov ali pa povprašate za več informacij. Obiščete lahko tudi Facebook stran: https://www.facebook.com/niftytestslovenija/

Share this story: