Home  /  Nifty test  /  Dobili ste rezultate Nifty testa. Kaj pa zdaj?

Nifty test

Dobili ste rezultate Nifty testa. Kaj pa zdaj?

--- 5 Dec 2017

Ali “low risk” pomeni, da tveganje vseeno obstaja? Zakaj na testu ni vse 100% in zakaj so rezultati na treh straneh? In kdo mi bo sedaj te rezultate razložil oz. ali bo moj ginekolog sploh vedel, za kaj gre? Ter … ali bo moj otrok zdrav?

Po samo nekaj dneh od odvzema krvi ste prejeli rezultate testa NIFTY, ki je rezultate predrojstvenega testiranja razkril že več kot dva milijona nosečkam. Sedaj ste na vrsti tudi vi.

Toda rezultati so prišli na kar treh straneh, vam pa verjetno prav nič ni jasno. Po vaši glavi se verjetno vrtijo naslednje misli: Ali “low risk” pomeni, da tveganje vendarle obstaja? Zakaj ni vse na testu 100% in zakaj so rezultati na treh straneh? In kdo mi bo sedaj te rezultate razložil oz. ali bo moj ginekolog sploh vedel, za kaj gre? Ter … ali rezultati kažejo, da bo moj otrok zdrav? Takšna vprašanja si vsak mesec zastavi na stotine nosečnic.

Če pridejo direktno po e-pošti, je vse ok!

Prva in najpomembnejša stvar, ki jo morate vedeti glede rezultatov testa NIFTY, je ta, da v kolikor so rezultati testa NIFTY Plus prišli direktno na vašo e-pošto, potem so zagotovo v redu! Vsak rezultat, ki ima tudi najblažjo zdravstveno indikacijo za kakršnokoli nepravilnost, se namreč pošlje najprej osebnemu zdravniku oz. ginekologu, ki bo prevzel vse nadaljnje korake. Pri testu NIFTY ni prav nič prepuščeno naključju.

In zakaj so rezultati testa NIFTY na kar treh straneh? Rezultati, ki jih imate pred seboj, so rezultat izredno podrobne in natančne analize podatkov, pridobljenih z najmodernejšo tehnologijo genetskega sekvenciranja proste celične DNK. Rezultati prikazujejo možnost tveganja za pojav najpogostejših genetskih nepravilnosti že od 10. tedna nosečnosti naprej, hkrati pa test NIFTY ponuja tudi dodatne možnosti testiranja za druge genetske nepravilnosti, kot so sindromi delecij in anevploidije spolnih kromosomov. Idealno je, da imate za vsakega izmed teh parametrov rezultat “low risk”, kar v prevodu pomeni “nizko tveganje”. Zraven teh rezultatov boste – v primeru, da ste se za to odločili – izvedeli tudi spol otroka.

V primeru, da nosite dvojčke, bodo rezultati enaki, le da bodo vsebovali še informacije o kromosomih 21, 18 in 23 ter o prisotnosti kromosoma Y (prisotnost tega kromosoma prikazuje, da sta en ali oba ploda moškega spola).

Zdravniki oz. ginekologi zaradi kakovostne izvedbe test NIFTY vse pogosteje uporabljajo v svoji stalni praksi in ga zaradi zanesljivosti rezultata bodočim staršem tudi priporočajo. Vedo namreč, da test NIFTY zagotavlja najbolj kakovostno analizo proste plodove DNK, s čimer se zagotavlja najboljša natančnost dobljenega rezultata.

NIFTY test je in ostaja najbolj kompleten predrojstveni test na tržišču!

Test NIFTY ni samo test, s katerim je bilo testiranih največje število vzorcev na svetu, temveč je tudi test, ki je bil testiran z največjo klinično študijo na svetu, v katero je bilo vključenih kar 147.000 nosečnic. Test NIFTY tako še vedno ostaja najbolj kompleten predrojstveni test na tržišču, hkrati pa je neizpodbitno tudi dejstvo, da gre za najbolj zanesljiv neinvazivni predrojstveni test na svetu. Rezultati testa NIFTY presegajo 99 %, zaradi česar se tako zdravniki kot bodoče mamice na njegov rezultat popolnoma zanašajo.

NIFTY test je na voljo v več kot 66 državah po vsem svetu, v Sloveniji pa ga je možno opraviti v kar 39 ginekoloških ambulantah in klinikah. Več o NIFTY testu si lahko preberete tukaj.

Share this story: