Home  /  Nifty test  /  Dobila si rezultate Nifty testa. Kaj pa zdaj?

Nifty test

Dobila si rezultate Nifty testa. Kaj pa zdaj?

--- 5 Dec 2017

Ali “low risk” pomeni, da tveganje vseeno obstaja? Zakaj na testu ni vse označeno s 100% in zakaj so rezultati na kar treh straneh? Bo moj otrok zdrav?

Po samo nekaj dneh od odvzema krvi si prejela rezultate testa NIFTY, kot že več kot 2 milijona nosečk pred teboj. In čeprav te je tvoj ginekolog že poklical in ti rezultate razložil, želiš ob prejemu pisnih rezultatov vseeno razumeti, kaj pomeni ”low risk”, zakaj na testu ni vse označeno s 100% in zakaj so rezultati pravzaprav na kar treh straneh?!

NIFTY test zagotavlja najbolj kakovostno analizo proste plodove DNK!

Rezultati, katere imaš pred seboj, so rezultati izredno podrobne in natančne analize podatkov, pridobljenih z najmodernejšo tehnologijo genetskega sekvenciranja proste celične DNK. Rezultati prikazujejo možnost tveganja za pojav najpogostejših genetskih nepravilnosti že od 10. tedna nosečnosti naprej, hkrati pa test NIFTY ponuja tudi dodatne možnosti testiranja za druge genetske nepravilnosti, kot so sindromi delecij in anevploidije spolnih kromosomov. Idealno je, da na rezultatih ob podanih parametrih piše “low risk”, kar v prevodu pomeni “nizko tveganje”. Zraven teh rezultatov pa boš – v primeru, da si se za to odločila – izvedela tudi spol otroka.

V primeru, da nosiš dvojčke, bodo rezultati enaki, le da bodo vsebovali še informacije o kromosomih 21, 18 in 23 ter o prisotnosti kromosoma Y (prisotnost tega kromosoma prikazuje, da sta en ali oba ploda moškega spola).

Zdravniki oz. ginekologi zaradi kakovostne izvedbe test NIFTY vse pogosteje uporabljajo v svoji stalni praksi in ga zaradi zanesljivosti rezultata bodočim staršem tudi priporočajo. Vedo namreč, da test NIFTY zagotavlja najbolj kakovostno analizo proste plodove DNK, s čimer se zagotavlja najboljša natančnost dobljenega rezultata.

NIFTY test je in ostaja najbolj kompleten predrojstveni test na tržišču!

Test NIFTY ni samo test, s katerim je bilo testiranih največje število vzorcev na svetu, temveč je tudi test, ki je bil testiran z največjo klinično študijo na svetu, v katero je bilo vključenih kar 147.000 nosečnic. Test NIFTY tako še vedno ostaja najbolj kompleten predrojstveni test na tržišču, hkrati pa je neizpodbitno tudi dejstvo, da gre za najbolj zanesljiv neinvazivni predrojstveni test na svetu. Rezultati testa NIFTY presegajo 99 %, zaradi česar se tako zdravniki kot bodoče mamice na njegov rezultat popolnoma zanašajo.

NIFTY test je na voljo v več kot 66 državah po vsem svetu, v Sloveniji pa ga je možno opraviti v kar 39 ginekoloških ambulantah in klinikah. Več o NIFTY testu si lahko preberete tukaj.

Share this story: