Home  /  Nifty test  /  BGI in NIFTY test – Od kod izvira Nifty test?

Nifty test

BGI in NIFTY test – Od kod izvira Nifty test?

--- 1 Jun 2017

Podjetje BGI prvotno ustanovljeno kot Beijing Genomics Institute s sedežem v Shenzenu na Kitajskem je bilo ustanovljeno leta 1999 in trenutno velja za največjo organizacijo na področju genomike na svetu, ki zaposluje več kot 5000 ljudi.

Podjetje BGI združuje zasebne neprofitne raziskovalne inštiture ter komercialno ponudbo širokega nabora storitev, povezanih s sekvenciranjem nove generacije.

BGI je bilo ustanovljeno z vizijo uporabiti najnovejša spoznanja v genetiki v korist človeštvu, zrastlo pa je v multinacionalno genomsko podjetje, ki ima svoje laboratorije za sekvenciranje v ZDA, Evropi, Hong Kongu in na Kitajskem. Skupaj s podružnicama v Ameriki in Evropi je BGI Genomics Institute vzpostavil partnerske odnose tudi s številnimi vodilnimi akademskimi in državnimi raziskovalnimi institucijami, tako s področja biotehnologije in farmacije, kot tudi na področju zdravstvenih, kmetijskih, okoljevarstvenih ter podobnih dejavnosti in ponuja svoje storitve in rešitve v več kot 66 državah po vsem svetu.

S pomočjo kombinacije visoko zmogljivih, stroškovno učinkovitih genomskih platform, z možnostjo zbiranja in shranjevanja ogromnega števila vzorcev, poglobljeno bioinformatsko analizo in s temeljno zavezanostjo k izobraževanju, je vizija podjetja BGI ostati na vrhu in zagotoviti dostopnost visokotehnoloških storitev vsem prebivalcem.

BGI Genomics prav tako ponuja širok spekter prilagojenih genetskih testov za hude bolezni, kar zdravstvenim ponudnikom in pacientom po vsem svetu omogoča vpogled v možnosti diagnostike in personalizirane zdravstvene oskrbe na osnovi genomike.

Najnovejši dosežek podjetja BGI je razvoj lastne platforme sekvenciranja nove generacije. Nova platforma BGI-SEQ500 bo še pospešila razvoj in dostopnost najsodobnejših spoznanj na področju genetike. BGI tako postaja tudi pomembno podjetje na področju razvoja najsodobnješe laboratorijske opreme za genetske laboratorije.

 

HITRA DEJSTVA:

  • 1999 ustanovitev BGI
  • 5000+ zaposlenih ljudi
  • 296+ Znastvenih publikacij v najuglednejših revijah (Cell, Science,  Nature, The New England Journal od Medicine)
  • 4.900.000+ klinično raziskanih vzorcev
  • 2000+ globalnih partnerjev
  • 66+ držav, v katerih so storitve BGI na voljo
  • 4 internacionalni laboratoriji
  • 46 laboratorijev znotraj podjetja
  • 13 izdanih paketov programske opreme na temo bioinformatike
  • 100+ izdanih patentov

BGI in NIFTY:

V zadnjem desetletju sta razvoj v znanosti genetike in ogromen napredek na področju genetske tehnologije spremenila naše razumevanje bolezni, postavljanje diagnoz in zagotavljanje učinkovitega zdravljenja.  Prav tako so področje predrojstvenega testiranja zaznamovali novi neinvazivni predrojstveni testi na podlagi DNA (NIPT), ki prinašajo zelo natančno presejalno metodo za odkrivanje anevploidij ploda.

NIFTY test je BGI-jev vodilni produkt. Njihov neinvazivni predrojstveni test (NIPT) ponuja več kot 2000 partnerjev v več kot 66 državah sveta. NIFTY ali Non-Invasive Fetal TrisomY test je bil prvi NIPT uporabljen v klinični praksi, in sicer že leta 2010, v Evropi v prvem četrtletju leta 2013.

Do maja 2017 je BGI opravil že več kot 2 miljona NIFTY testov, kar pomeni, da NIFTY testu zaupa največ nosečnic na svetu.  V nasprotju z metodami ‘ciljnega sekvenciranja’, ki jih uporabljajo nekateri drugi NIPT testi, metodologija NIFTY testa omogoča izjemno natančne rezultate ne glede na klinične simptome pacientke in nudi širšo paleto možnosti testiranja, vključno s testiranjem za trisomije, anevploidije spolnih kromosomov in mikrodelecije.

Za več informacij o BGI podjetju lahko obiščete njihovo spletno stran: www.bgi-international.com

Več o NIFTY testu lahko preberete tukaj: /

Share this story: